Jag ska inte på prommenad idag!
Dock så är ju solen framme men det blåser litegrann & det känns som småspik!
Jag håller mig inomhus & eldar istället tills det är dax att fara på jobbet.
Jag ska inte på prommenad idag!
Dock så är ju solen framme men det blåser litegrann & det känns som småspik!
Jag håller mig inomhus & eldar istället tills det är dax att fara på jobbet.
Norrbottniska som hamnat i Tokholmia Kört lastbil (schakt/grus) i denna tokiga stad några år, mestadels på norra sidan. Bytte till växlare sommaren -18 och dET är bland det roligaste jag gjort Numera jobbar jag som vinterextra på Swedavia Arlanda och kör bla event och turnetransporter under sommaren Visa alla inlägg av Lotta
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Hej Lott@!
Bra idé där… med Lott – @. Då håller jag isär er 🙂
Självklart får du receptet, här kommer det:
Kyckling med soltorkade tomater & oliver, 4 portioner
4 kycklingfileér
Salt & peppar
1 msk olja el. flytande margarin
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde (jag tänkte använda Milda 4% istället)
1 msk kycklingfond (jag tar en tärning kycklingbuljong)
6 soltorkade tomater i strimlor
½ tsk torkad rosmarin
½ tsk sambal oelek
10 urkärnade svart oliver
5 färska basilikablad (har jag inte hemma, tar lite torkad istället)
Blötlägg tomaterna i vatten i 20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Krydda fileérna med salt & peppar och bryn dem därefter fint. Häll på vatten, grädde + fond. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin + sambal. Låt puttra på svag värme under lock i c:a 15 minuter. Rör i oliverna och de hackade basilikabladen. Serveras med ris, pasta eller potatis + grönsaker.
Smaklig måltid!
Skulle bara meddela att i bondepraktikan står det idag: Sol idag – då blir det ett bra bärår.
Det visste du inte va!? Är det nåt mer du vill veta?
tjingeling
Gud, va bär jag ska plocka…….