29. maj 2012 · Write a comment · Categories: Jobb · Tags:

Varit på arbetsförmedlingen (af) idag för att upprätta en ny handlingsplan, vilket man ska göra ungefär var 4:e månad. Fick prova på att göra det på det ”nya” sättet, dvs göra det i grupp! Vi var 6 stycken som hade samlats för att fylla i ett papper med olika frågor. Om vi hade jobbat dom senaste 6 månader & vart. Vilken grad man var arbetslös, om man sökt jobb & vilka osv….
Tidsbesparing….

Dom höll dock med att jag var i ett moment 22

Slut deltidsdagar, ca 95 dagar kvar av ordinarie stämpling. Om ~75 dagar kan dom skriva in mig jobb & utvecklingsgarantin och blir det helt andra villkor!!!
För som det är nu så kan jag inte alls gå in & jobba extra & vare sig köra lastbil eller taxi utan att förlora en massa pengar 🙁 Men jag vill ju samtidigt gå in & jobba då dom ringer, dels för att få erfarenhet & för att få in en fot så det kanske leder till mer.

Blir jag inskriven i JUG’n så är ersättningen densamma som a-kassan (har redan 65%) Men det är försäkringskassan som står för utbetalningen. Blir man inskriven där så då, helt plötsligt, tillhör man den ”prioriterade skaran” och då står af’s resurser till ens förfogande, utbildningar, praktik osv samt att det är inga problem att jobba timmar!

Nu är det väl ingenting att sträva efter att ta sig dit men jag tror & hoppas att det aldrig kommer att leda till att man hamnar i fas 3 (efter 450 dar i jug) iaf utan man ska vara ute ur systemet före det

About the author: uddenhaxan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.