15. november 2009 · 2 comments · Categories: Allmänt · Tags:

Jag kan ju bara säga en sak WORDPRESS! Jag har ju testat en hel del olika bloggportaler undertiden jag bloggat och det med varierande resultat.

Tonårsmorsan har skrivit en bra guide till dom olika portalerna som man kan ta i beaktan när man ska börja (eller byta)

Kan väl skriva mina egna reflektioner:
blogg.se är väl helt okej, för dom som inte är ute efter att skydda vissa inlägg eller ute efter en massa “extragrejjer” så funkar det. En bra hjälp är Designadinblogg där man får hjälp med det mesta, byta färger, byta header (topbilden) mm. Ovärdelig sida för dom som vill fixa lite men inte är hemma på html

Blogger/blogspot ja….Har ett Blogger konto där men inte ägnat nån längre tid för att göra nåt där, vissa som har bloggar och man vill kommentera så krävs det att man har ett blogger konto (händer när dom inte ändrat kommentars inställningarna) Finns ett hjälpforum för blogger/blogspot Fixa din blogg

Kan väl förtydliga lite ang wordpress, det finns två wordpress! Wordpress.com & wordpress.org Skilj på dessa !
WP.org är den man laddar ner & använder när man har eget webbhotell
WP.com använder man som en vanlig bloggportal. Nackdelen med WP.com är att man inte kan styra stilmallarna, dvs designen utan man kan välja på dom stilar som erbjuds, vilka jag tycker är helt okej. Vill man kunna leka omkring i stilmallar & ändra en massa så får man ta fram plånboken. Men det funkar i övrigt nästan som .org

Använder ONE.com som webbhotell för min WP blogg & enligt alla experter så är det inte bra, det funkar men inte bra. Experterna tycker man ska ha Binero ……

Även provat att blogga den blogg som one.com erbjöd men där funkade väldigt lite, svårt att lägga in länkar i inläggen, svårt att styra bilder mm mm så den gillade jag inte!

Kan avsluta med att länka till Tonårsmorsans bloggskola! Del 1 & Del 2

About the author: uddenhaxan

2 kommentarer

  1. Kul att du länkat till min kusin! Visst skriver hon bra?!
    Jag testade ju detta med wordpress efter din rekomendation…men jag är ju lite trög när det gäller datorer och stötte på en del problem…
    bla hittade jag aldrig vart man lösenordsskyddar vissa inlägg (fann bara där alla skyddades)
    Fortsätter att prova mig fram…men har som gett upp..*en hint om att jag behöver hjälp*…

  2. Har själv blogspot – och det funkar bra – men jag skall kolla in de andra.

    Hälsningar Maud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.