3 Replies to “Sol & -25”

  1. Hej Lott@!

    Bra idé där… med Lott – @. Då håller jag isär er 🙂

    Självklart får du receptet, här kommer det:

    Kyckling med soltorkade tomater & oliver, 4 portioner

    4 kycklingfileér
    Salt & peppar
    1 msk olja el. flytande margarin
    1 dl vatten
    2 dl matlagningsgrädde (jag tänkte använda Milda 4% istället)
    1 msk kycklingfond (jag tar en tärning kycklingbuljong)
    6 soltorkade tomater i strimlor
    ½ tsk torkad rosmarin
    ½ tsk sambal oelek
    10 urkärnade svart oliver
    5 färska basilikablad (har jag inte hemma, tar lite torkad istället)

    Blötlägg tomaterna i vatten i 20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Krydda fileérna med salt & peppar och bryn dem därefter fint. Häll på vatten, grädde + fond. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin + sambal. Låt puttra på svag värme under lock i c:a 15 minuter. Rör i oliverna och de hackade basilikabladen. Serveras med ris, pasta eller potatis + grönsaker.

    Smaklig måltid!

  2. Skulle bara meddela att i bondepraktikan står det idag: Sol idag – då blir det ett bra bärår.

    Det visste du inte va!? Är det nåt mer du vill veta?

    tjingeling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*