Jag ska inte på prommenad idag!
Dock så är ju solen framme men det blåser litegrann & det känns som småspik!
Jag håller mig inomhus & eldar istället tills det är dax att fara på jobbet.
Jag ska inte på prommenad idag!
Dock så är ju solen framme men det blåser litegrann & det känns som småspik!
Jag håller mig inomhus & eldar istället tills det är dax att fara på jobbet.
Hej Lott@!
Bra idé där… med Lott – @. Då håller jag isär er 🙂
Självklart får du receptet, här kommer det:
Kyckling med soltorkade tomater & oliver, 4 portioner
4 kycklingfileér
Salt & peppar
1 msk olja el. flytande margarin
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde (jag tänkte använda Milda 4% istället)
1 msk kycklingfond (jag tar en tärning kycklingbuljong)
6 soltorkade tomater i strimlor
½ tsk torkad rosmarin
½ tsk sambal oelek
10 urkärnade svart oliver
5 färska basilikablad (har jag inte hemma, tar lite torkad istället)
Blötlägg tomaterna i vatten i 20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock. Krydda fileérna med salt & peppar och bryn dem därefter fint. Häll på vatten, grädde + fond. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin + sambal. Låt puttra på svag värme under lock i c:a 15 minuter. Rör i oliverna och de hackade basilikabladen. Serveras med ris, pasta eller potatis + grönsaker.
Smaklig måltid!
Skulle bara meddela att i bondepraktikan står det idag: Sol idag – då blir det ett bra bärår.
Det visste du inte va!? Är det nåt mer du vill veta?
tjingeling
Gud, va bär jag ska plocka…….