18. april 2011 · 2 comments · Categories: Allmänt · Tags:

Denna dagen har svischat förbi i rekortfart! och jag har ingenting fått gjort 🙁
Men jag har kommit på att man får ha såna dagar oxå.

Var till optikern idag igen för sista kollen med linserna så nu är det beställt ett gäng, vi håller tummarna att dom ska hinna komma innan vi åker, då påsken är & bryter in & kan försena leveransen.

Sen passade jag på att fara förbi på gamla jobbet på ”måndagsfika”.  Alla måndagar då skolorna går så bjuds det på kaffe & det finns mackor att göra uppe i konferensrummet till alla anställda =)

Så jag passade på att gå dit samt att kika lite på den ”nya” taxametern, är ju iof ny längre (snart ett år) men jag har aldrig kört med den så för mig är den ny. Bra ifall man ska ut & köra nåt, är lite sugen faktiskt =)
Sommaren schema var även nedlagt så då kan man planera sommarens partyn & händelser =)

Har en köttbit i ugnen som mojsar på där på låg värme & det tar ännu ett tag innan den blir klar, blev lite ”hittepå” kryddning då jag inte fick tag på den som skulle vara i receptet så jag hoppas verkligen det går att äta ??!

Tittade nyss på Leila bakar & blev så sugen på scones! men ugnen är ju upptagen 🙁 Får göra nån annan dag istället =)
Funderar även på att odla nåt i pallkragar………vi har ju typ gott om dom

Jag kan inte vara riktigt normal….
Är ju inte likt mig men jag tror jag kan lägga ner planerna på en gång för jag saknar gröna fingrar! Dom är inte ens ljusljus gröna 😉

About the author: uddenhaxan

2 kommentarer

 1. jag har suktat efter ett par pallkragar som finns hos grannen på jobbet men inte riktigt vågat fråga om de skall ha dem eller inte 🙂
  Hade en plan på att odla sallad i dem – jag älskar sallad till grillat på sommaren, romansallad är så väldigt gott 🙂 Skulle nog kunna leva enbart på grillat i alla dess slag och grönsaker hela sommaren. (bäst att sluta drömma om det innan jag dregglar på tangentbordet :))

  Min filosofi är att det gärna får vara ätbart och inte bara fint i rabatterna så jag har jordgubbar på framsidan (de satte tidigare husägare)och på baksidan har jag ungefär 1/3 av rabatten med kryddor i olika slag + lavendel. I resterande del av rabatten har jag liljor i olika färger och så fyller jag ut med diverse blommor jag gillar från någon handelträdgård. En fjesig rabarber finns där också men tror jag måste flytta den så den får mera näring och sol.
  Sen brukar jag ha krukor i olika storlekar på altanerna. I dem finns gurka (jättekul att odla, men nästan ser hur den växer när man tittar på den men får inte stå i drag), tomat, surfinor och pelagoner.
  I fjol odlade jag även potatis i kruka mot garageväggen. Funkade finfint 🙂

  Jag hade typ 3 miljoner plantor ute men förra sommaren då jag jobbade som en tok så hann jag inte ta hand om mina plantor så det var mest ogräs i rabatterna, och jordgubbarna åt fåglarna upp då jag inte orkade sätta upp skyddsnät. Så jag vet inte riktigt vad som överlevde.
  Har dock lite beslutsångest över om jag ska orka göra en lika fin trädgård i år som jag brukar. tror jag ska satsa på lite olika plantor i krukor bara.
  Ska skotta ner ganska många meter häggmispel och eventuellt en svartvinbärsbuske också.
  Det är ganska skönt att bara ligga och steka i solen när man är ledig och inte ägna sig åt att rensa ogräs och sånt 🙂 men det är så kul på hösten när man får skörda allt 🙂

  Å till påsk har jag en del projekt inplanerat, jag kan inte riktigt med det här med att bara sitta still och vara ledig – gillar att få pyssla på med olika projekt men i min egen takt. måste dock försöka titta på gardinerna till matsalen – är så mycket insyn nu när jag är utan – men att sy tre st likadana hissgardiner (sån som man rullar upp) känns lite.. trist 😛
  Hade helst velat kratta gården också men det är nog för tidigt då det är snö kvar fortfarande. sen har jag ett gäng böcker som väntar på att läsas om det skulle bli tråkigt väder 😀 så jag tror de fem lediga dagarna försvinner i ett nafs.

 2. Å wepp om ha Tiisdaan å före fortare än kuickt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.